De Raad voor Cultuur is het wettelijke adviesorgaan van de regering en het parlement op het terrein van kunst, cultuur en media. De raad is onafhankelijk en adviseert, gevraagd en ongevraagd, over actuele beleidskwesties en subsidieaanvragen.

Debat over De Cultuurverkenning in Rotterdam

Debat over De Cultuurverkenning in Rotterdam

Op woensdag 29 oktober a.s. organiseren de Raad voor Cultuur, de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur en Het Nieuwe Instituut een debat over De Cultuurverkenning: ontwikkelingen en trends in het culturele leven in Nederland. 

Met deelname van o.a. Joop Daalmeijer (voorzitter Raad voor Cultuur), Adriaan Visser (wethouder Financiën, Cultuur en Sport, gemeente Rotterdam) en Melanie Post van Ophem (voorzitter Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur).

Tijdens het debat komt vooral de cultuursector zelf aan het woord. Welke ontwikkelingen beïnvloeden de koers van culturele organisaties? Welke initiatieven en trends bepalen hun dagelijkse realiteit? Diverse sprekers, onder wie Rutger Wolfson (IFFR), Ariëtte Kasbergen (SKVR) en Aruna Vermeulen (Hiphophuis) delen hun ervaringen.

Waar: Het Nieuwe Instituut, Museumpark 25 Rotterdam
Wanneer: woensdag 29 oktober a.s. om 20:00 uur. Na afloop van het debat (circa 21.45 uur) is er een borrel.

Iedereen is van harte welkom en de toegang is gratis. Aanmelden via www.rrkc.nl/cultuurverkenning