De Raad voor Cultuur is het wettelijke adviesorgaan van de regering en het parlement op het terrein van kunst, cultuur en media. De raad is onafhankelijk en adviseert, gevraagd en ongevraagd, over actuele beleidskwesties en subsidieaanvragen.

Gezocht: senior beleidsadviseur Media

We zoeken een enthousiaste collega die graag wil meewerken aan onze adviezen over film- en omroepbeleid. Interesse? Je sollicitatie ontvangen we graag vóór 16 december 2019.

De Raad voor Cultuur staat regering en parlement bij op het gebied van cultuur- en mediabeleid. Wij werken in Den Haag, pal naast het centraal station. Jij bent een betrokken senior beleidsadviseur met hart voor de omroep- en filmsector en helpt ons graag bij onze adviezen over beleid en regelgeving.

Functieomschrijving

Als senior beleidsadviseur voor de Raad voor Cultuur werk je mee aan het voorbereiden en schrijven van adviezen. Het zwaartepunt ligt op omroep- en filmbeleid. Je maakt deel uit van onze vaste secretariskern op het bureau; samen pakken we de lopende adviesagenda op. Afhankelijk van de druk op je eigen portefeuille en de rest van ons werkprogramma werk je ook mee aan de adviezen op andere terreinen van de Raad voor Cultuur. 

Jouw taken
 • Je bent secretaris van adviescommissies en draagt bij aan de totstandkoming van adviezen.
 • Je signaleert en analyseert beleidsmatige en politiek-bestuurlijke ontwikkelingen in de audiovisuele sector.
 • Je verzamelt en becommentarieert informatie voor raads- en commissievergaderingen en denkt mee over de adviesstrategie.
 • Je schrijft discussienota’s en conceptadviezen.
 • Je ondersteunt en plant de werkzaamheden van de commissies.
 • Je stimuleert en initieert discussies, zowel binnen de raad als daarbuiten.
 • Je onderhoudt contacten met departementale beleidsdirecties en organisaties in relevante sectoren.
Functie-eisen
 • Je hebt een relevant wo-diploma en bent op de hoogte van ontwikkelingen in de omroep- en filmsector.
 • Je hebt relevante werkervaring en kunt uitstekend netwerken.
 • Je hebt in elk geval een uitgebreid netwerk in de media en kent de belangrijkste organisaties in de omroep- en filmsector.
 • Je hebt interesse voor en enige kennis van de andere domeinen van de Raad voor Cultuur.
 • Je hebt affiniteit met cultuurbeleid.
 • Je voelt je thuis in een adviesrol in een complexe politiek-bestuurlijke omgeving, met oog voor de onafhankelijke positie van de raad.
 • Je kunt goed analyseren en communiceert helder, zowel mondeling als schriftelijk.
 • Je bent flexibel en doelgericht en kunt goed samenwerken. 
 • Je houdt van aanpakken en waar nodig weet je te relativeren.
Arbeidsvoorwaarden

Salaris­niveau                                         Schaal 12

Maand­salaris                                          Min €3.740 – Max. €5.559 (bruto)

Dienst­verband                                        Vaste aanstelling (eventueel met een proeftijd)

Minimaal aantal uren per week     32

Maximaal aantal uren per week    36

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering, de zogeheten dertiende maand. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 60% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bovendien kun je je arbeidsvoorwaardenpakket deels zelf samenstellen.

Op 1 januari 2020 treedt de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren (www.wnra.nl) in werking. Het zogeheten aanstellingsbesluit wordt dan omgezet in een tweezijdige arbeidsovereenkomst volgens het Burgerlijk Wetboek.

Solliciteren

Sollicitaties direct via deze link.

Bijzonderheden

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap is een inclusieve organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers inzet om onze doelen te realiseren. Talent als basis, diversiteit als kracht. Naast je kwaliteiten, talenten en motivatie breng je ook jouw leeftijd, geaardheid, achtergrond of arbeidsbeperking mee. Je bent van harte welkom!

De raad streeft ernaar de diversiteit in het personeelsbestand verder te vergroten. Belangstellenden met een migratieachtergrond worden daarom uitdrukkelijk verzocht te solliciteren.

Indien er kandidaten reageren die de Van-Werk-Naar-Werk-status hebben dan gaan zij voor op medewerkers die vrijwillig mobiel zijn. Behoor je tot deze groep stuur dan een voordracht of bewijsstuk mee en geef het aan in het betreffende veld.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

‹ VorigeVolgende ›