De Raad voor Cultuur is het wettelijke adviesorgaan van de regering en het parlement op het terrein van kunst, cultuur en media. De raad is onafhankelijk en adviseert, gevraagd en ongevraagd, over actuele beleidskwesties en subsidieaanvragen.

In memoriam: Ben Peperkamp

In memoriam: Ben Peperkamp

De raad heeft met verdriet en verslagenheid kennisgenomen van het overlijden van Ben Peperkamp. Ben is afgelopen weekend op 58-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van longembolie.

De afgelopen jaren was Ben als commissievoorzitter en adviseur betrokken bij vele adviezen van de raad. Hij was een uitstekende voorzitter, die ook ruimte gaf aan andersdenkenden en verschillende meningen bijeen kon brengen. Ben had oog voor de grote lijnen van het cultuurbeleid en wist die te verbeelden met bijzondere verhalen en prachtige details. Met zijn scherpe geest en inzicht zette hij adviezen op het goede spoor. 

Adviezen over de bibliotheek- en letterensector, de basisinfrastructuur en de Wet op de vaste boekenprijs zijn onder zijn voorzitterschap tot stand gekomen en hebben een blijvende impact gehad.

Bens betrokkenheid bij het werk van de raad was groot. Hij was kind aan huis en kende velen van ons persoonlijk. Met humor, grote gebaren en persoonlijke aandacht heeft hij ons aan zich gebonden. Wat zullen we hem missen.

Wij wensen zijn levensgezellin, zijn kinderen, andere naaste familie en vrienden veel sterkte met dit grote verlies.

 

‹ VorigeVolgende ›