De Raad voor Cultuur is het wettelijke adviesorgaan van de regering en het parlement op het terrein van kunst, cultuur en media. De raad is onafhankelijk en adviseert, gevraagd en ongevraagd, over actuele beleidskwesties en subsidieaanvragen.

Raad voor cultuur bezoekt Den Haag en Leiden

Gemaakt door Marius Lut  Billytown Den Haag

De Raad voor Cultuur legt tijdens een tweedaags werkbezoek haar oor te luisteren bij de culturele sectoren in Den Haag en Leiden. Onderdeel van dit werkbezoek was een gesprek met de wethouders cultuur, Robbert van Asten van Den Haag en Yvonne van Delft van Leiden. Bij dit gesprek sloot ook de nieuwe gedeputeerde van cultuur en erfgoed Willy de Zoete van de provincie Zuid-Holland aan.

De culturele broedplaatsen stonden centraal in Den Haag. De raad bezocht donderdag 19 september www.dedcr.nl en www.zaal3.nl. Daar zijn diverse initiatieven geconcentreerd van diverse beeldend kunstenaars, muzikanten, dansers en theatermakers. Ook was de raad donderdagavond aanwezig op beeldend kunstfestival www.todaysart.nl. In de ochtend werd een bezoek gebracht aan broedplaats De Helena in het centrum van Den Haag.

Het gesprek met de wethouders en de gedeputeerde cultuur vond op vrijdag 20 september plaats in muziektheater www.deveenfabriek.nl in Leiden. Na het gesprek volgde een potpourri van wat Leiden op cultureel gebied te bieden heeft. Van www.cafegalerieleidselente.nl naar www.theaterinsblau.nl naar www.lakenhal.nl. Het bezoek werd afgesloten tijdens de borrel ter gelegenheid van 25 jaar www.kunstroute.nl.    

(Foto: Atelier Marius Lut Billytown Den Haag)

‹ VorigeVolgende ›