De Raad voor Cultuur is het wettelijke adviesorgaan van de regering en het parlement op het terrein van kunst, cultuur en media. De raad is onafhankelijk en adviseert, gevraagd en ongevraagd, over actuele beleidskwesties en subsidieaanvragen.

Raad zoekt beleidsadviseurs, financieel adviseur en ondersteunend medewerker

Eén keer in de vier jaar adviseert de Raad voor Cultuur de minister van OCW over de samenstelling van de culturele basisinfrastructuur (BIS). De raad beoordeelt dan subsidieaanvragen over de volle breedte van het culturele veld: van grote organisaties als bijvoorbeeld Nationale Opera en Koninklijk Concertgebouworkest tot presentatie-instellingen als Witte de With, festivals als Oerol, IFFR en de Nederlandse Dansdagen en ondersteunende instellingen als Dutch Culture en Digitaal Erfgoed Nederland.

In de periode februari-juni 2020 gaat de raad de subsidieaanvragen van ongeveer 200 culturele instellingen voor de nieuwe BIS (2021-2024) beoordelen. Voor de tijdelijke uitbreiding van het bureau zoekt de raad vanaf eind 2019 vijf beleidsadviseurs, een financieel adviseur en een ondersteunend medewerker.

Bekijk hier de vacature beleidsadviseur

Bekijk hier de vacature financieel adviseur

Bekijk hier de vacature ondersteunend medewerker