De Raad voor Cultuur is het wettelijke adviesorgaan van de regering en het parlement op het terrein van kunst, cultuur en media. De raad is onafhankelijk en adviseert, gevraagd en ongevraagd, over actuele beleidskwesties en subsidieaanvragen.

Raad voor Cultuur Kaart van de locatie waar de Raad voor Cultuur gehuisvest is.

Prins Willem Alexanderhof 20
2595 BE Den Haag

T. 070-3106686
E. info@cultuur.nl

Contact

De Raad voor Cultuur bevindt zich in een verzamelgebouw, waarin ook het Nationaal Archief is gehuisvest, tussen het Centraal Station, winkelcentrum Babylon, de Koninklijke Bibliotheek en het Prins Bernhardviaduct. De ingang van de raad ligt tegenover de zij-uitgang van Spoor 12 (RandstadRail Erasmuslijn) van het Centraal Station.

Openbaar vervoer

Het Centraal Station is bereikbaar met de tram (HTM-lijnen 1, 2, 3, 6, 9, 12, 15, 16 en 17) en met diverse stads- en streekbussen. Raadpleeg voor een reisadvies voor het openbaar vervoer www.ns.nl of www.9292ov.nl

Auto

Vanaf de A12 afslag 2 nemen; bij de stoplichten linksaf, blijf op de rechterstrook. Na de bocht rechtsaf slaan, fietspad kruisen en naar beneden rijden. Na ongeveer 50 meter scherpe bocht naar rechts, naar het parkeerterrein van de Koninklijke Bibliotheek (Navigatieadres: Prins Willem Alexanderweg 7). Daarna melden bij de slagboom.

De raad heeft een beperkt aantal parkeerplaatsen aan de achterzijde, naast het Prins Bernhardviaduct bij de Koninklijke Bibliotheek. Voor gebruik ervan dient u aangemeld te zijn. Er zijn ook parkeergarages in de buurt: CS - New Babylon ligt naast het kantoor van de raad, de overige parkeergarages bevinden zich onder het Malieveld en in de Rijnstraat.

Heeft u een vraag?

Dan kunt u tijdens kantooruren telefonisch contact met ons opnemen. U kunt ook gebruikmaken van onderstaand contactformulier. Digitaal ingediende Wob-verzoeken worden niet in behandeling genomen (lees meer).

Velden waar een * bij staat zijn verplicht.

Los de volgende rekensom op (bijvoorbeeld: is de som 1 + 3, voer dan 4 in.)

99 - 9 =